Loading...
Våra tjänster 2019-07-09T08:42:12+00:00

ANALYS

ViscoSens har utvecklat en enkel mätmetod som förutsäger GI-värdet på ett bröd.  Glykemiskt Index (GI) är ett mått på blodsockersvaret hos en person under de två första två timmarna efter en måltid. Genom analys av brödprodukterna kan vi kostnadseffektivt bedöma hur bra produkten är för blodsockerbalansen. Med vår mätmetod erbjuder vi också kvalitetssäkring av er brödproduktionen och kunden kan lita på att hälsoegenskaperna upprätthålls.

LÄS MER

KUNSKAPSTJÄNSTER

Vi erbjuder kunskapstjänster på vetenskaplig grund med syftet att öka antalet välsmakande och hälsosamma produkter på marknaden. Ni kan fråga oss om vilka ingredienser som bör ingå i produkten, vilka mängder av varje ingrediens som ger bäst hälsobefrämjande egenskaper och vad som kan kommuniceras till konsumenten.

LÄS MER

INGREDIENSER, BRÖDMIX ELLER RECEPT

ViscoSens använder sina unika kunskaper för att skapa recept och färdiga brödmixer med kvalitetssäkrade hälsoegenskaper. Dessa brödmixer erbjuds både till bagerier och direkt till konsumenter som söker hälsosamma – och välsmakande – bröd. Vi kan också ge råd om vilka ingredienser som ger bra effekter på t.ex. blodsockersänkning.

LÄS MER

ANALYS

Vår mätmetod efterliknar matspjälkningssystemet i kroppen. Vi analyserar hälsoeffekter som är kopplade dels till en specifik ingrediens i produkten och dels till hela produktens sammansättning. Vår metod ger konsumenten möjlighet att välja produkter som är bra för bl.a. blodsockerbalansen.

ViscoSens erbjuder en enkel, funktionell och trovärdig lösning i att mäta och kvalitetssäkra hälsoeffekter. GI är normalt högt i de flesta mjölbaserade brödprodukter men specifika kostfibrer och surdegsbakning kan förbättra, dvs sänka, GI-värdet.

KUNSKAPSTJÄNSTER

ViscoSens bistår bageribranschen i utvecklingen av hälsosammare alternativ till dagens matbröd. Vi testar, utvärderar och tillhandahåller marknadens bästa viskösa fiber för användning i bageriprodukter och ger bäst effekt. Med vår egen kostnadseffektiva mätmetod kan vi förutspå hur blodsockret kommer att svänga efter att ha ätit produkten.

Det är välkänt att konsumtion av kostfibrer ger många fördelar för hälsan, som t.ex. ökad mättnadskänsla och förbättrad tarmfunktion. Lågt fiberinnehåll och den typiska porösa strukturen i vitt vetebaserat bröd, gör att stärkelsen snabbt smälter och absorberas från mag-tarmkanalen. Detta resulterar i högt blodsockersvar som stressar kroppens reglersystem. Reducerad glykemisk respons efter matintag har associerats med många hälsofördelar som kan spela en avgörande roller i förbyggandet av flera kroniska sjukdomar som fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

INGREDIENSER, BRÖDMIX ELLER RECEPT

Utgående från den unika mätmetoden, våra samlade erfarenheter och de vetenskapliga kunskaperna utvecklar vi nya fiberrika matbröd som ger låga blodsockersvar. Det görs tillsammans med våra kunder. Vi har testat effekterna av en rad leverantörers olika fibrer och utifrån dessa rekommenderar vi vad som passar bäst i ett specifikt brödrecept. Vi ger rådgivning om de ingredienser som ger bäst resultat, vi erbjuder våra kunder hjälp i att ta fram ingredienser. Vidare säljer vi brödmixer som är anpassade direkt för bagerier, men också direkt till konsumenten. Vi fokuserar alltså dels på att tillhandahålla en paketlösning åt bagerisektorn men lika viktigt också direkt till den konsument som hellre bakar själv.